Best bookmaker bet365 Bonus

Menu

MOTOGP, ΤΑΫΛΑΝΔΗ, Q2: ΟΙ 500 ΣΤΡΟΦΕΣ ΤΗΣ ΔΙΑΦΟΡΑΣ... Featured

Από τις πρώτες στροφές των πρώτων δοκιμών του πρώτου αγώνα του 2019, φάνηκε ότι ένα μεγάλο ταλέντο είχε εμφανιστεί στον κόσμο του MotoGP, ένας εικοσάχρονος Γάλλος (που έκανε καρριέρα απο πολύ μικρός στην Ισπανία) με το ονομα Φαμπιό Κουαρταραρό.

Όπως ο νεαρός εδειξε αμέσως ότι έχει την ταχύτητα για να συναγωνιστεί και να περάσει τους εργοστασιακούς  superstars με μοτοσυκλέτα που οδηγούσε για πρώτη φορά και μάλιστα ελαφρώς κατώτερων προδιαγραφών, αρχικά εκείνοι τον αντιμετώπισαν με «φιλική επιφυλαξη», δηλαδή απέφευγαν τις πολλές-πολλές δηλώσεις όταν τους ρωτούσαν τη γνώμη τους για «τον καινούργιο».

Ο πρώτος κορυφαίος  του MotoGP που μίλησε ανοιχτά και αμέσως για το λαμπρό μέλλον του Κουαρταραρό, ήταν ο Μαρκ Μαρκέθ, ίσως γιατί ένας πολύ γρηγορος αναβάτης δεν έχει συμπλέγματα έναντι των άλλων όταν βρίσκεται στην ακμή του, ίσως γιατί σαν «φαινομενικό ταλέντο» μπόρεσε να αναγνωρίσει  έναν όμοιό του (και κατ’ άλλους, ίσως γιατί ένας «εξωγήϊνος» είναι ο πρώτος που καταλαβαίνει έναν «συμπατριώτη» του απο άλλο πλανήτη!).

Αυτό που είπε, προ μηνών, ο Μαρκέθ, ήταν το εξής: «Ο Κουαρταραρό σίγουρα θα κερδίσει αγώνα, γιατί για να κερδίσεις αγώνα πάνω απ’ όλα πρέπει να είσαι γρήγορος. Και ΕΙΝΑΙ πολύ γρήγορος».

Αρκετά «γενναία» δηλωση αυτή, γιατί είχε το ξεκάθαρο νόημα (και την αποδοχή του γεγονότος) ότι για να κερδίσει ο νεαρός, θα έπρεπε να περάσει και τον ίδιο! Αρα, ο Μαρκέθ απο την αρχή της χρονιάς «είδε»τον Κουαρταραρό σαν έναν απο τους ελάχιστους αντιπάλους που θα μπορούσε να τον περάσει. Δηλαδή, ήξερε. Ηξερε, ότι όπως σιγά σιγά ο Φαμπιό θα αποκτούσε εμπειρία, θα ακολουθούσαν οι pole positions, τα βάθρα και τελικά -κάποια στιγμή- η νίκη.

MOTO-PRIX-THApet_1570269182.jpg

Στο Μπουριράμ, ο Κουαρταραρό δέχτηκε ένα «οφειλόμενο δώρο» από την Υamaha, και αυτό ήταν η αύξηση των σ.α.λ. του κινητήρα spec της Μ1 του, που όπως είναι γνωστό υστερούσε κατά 500 σ.α.λ. των τριών εργοστασιακών (spec A). Και για να μην υπάρξει παρεξήγηση, διευκρινίζουμε ότι ο κινητήρας του είναι μεν του 2019 (όμοιος με των άλλων) αλλά επειδή θα είχε μόνο πέντε (5) μοτέρ στη διάθεσή του έναντι επτά (7) των Ρόσσι, Βινιάλες και Μορμπιντέλλι, του μείωσαν τις σ.α.λ. κατά 500 για να γίνει πιο ανθεκτικός και «να βγάλει» τη χρονιά. Στην Ταϋλάνδη όμως, ο Κουαρταραρό χρησιμοποιεί μόλις το τέταρτο μοτέρ του (ο Ρόσσι βρίσκεται στο έκτο), άρα μπορούσαν να του ανεβάσουν τις σ.α.λ. μια και έχει έναν ακόμα κινητήρα για τους τελευταίους τέσσερις αγώνες.

Μετά την πτώση του Μαρκεθ στις δοκιμές, και λόγω του ότι ο αγώνας αυτός μπορεί να του δώσει τον τίτλο αν βάλει σαν στόχο (και μπορέσει) να τερματίσει μπροστά απο τον Ντοβιτσιόζο, ήταν άγνωστο αν ο Ισπανός θα πίεζε οριακά για την pole position ή θα απέφευγε την πιθανότητα πτώσης, σε μια πίστα όπου η Honda δεν φαίνεται «να πατάει» καλά (παρά τις πολλές ευθείες που ευνοούν τον δυνατό κινητήρα της). Και αυτό φάνηκε απο τις άκαρπες προσπαθειες του Κράτσλοου που δεν κατάφερε να περάσει στο Q2 λόγω των ...«έντονων αντιρρήσεων» της RC 213 V που έμοιαζε με άγριο άλογο Απαλούζα στο φρενάρισμα, φάνηκε απο την συνεχιζόμενη αδυναμία του Λορένθο να ανέβει θέσεις πάνω απο το τέλος (μπροστά μόνο απο την γνωστή παρέα των Αμπραχαμ, Συαρίν και Κάλιο που κλείνουν την κατάταξη), και κυρίως φάνηκε απο τα συνεχή γλυστρήματα του Μαρκέθ σε κάθε γύρο σχεδόν, παρ΄ότι κατάφερε για κάποιο διάστημα του Q2 να κρατήσει τον πρώτο χρόνο.

‘Όχι για πολύ όμως: Ο Κουαρταραρό ανέβηκε στην προσωρινή pole κάνοντας νέο ρεκόρ πίστας, και ο Μαρκεθ μάλλον «ξέχασε» για λίγο τον τίτλο (έχει την άνεση των βαθμών βέβαια), και προσπάθησε να απαντήσει, με αποτέλεσμα να βρεθεί στο έδαφος για δεύτερη φορά σε δυο μέρες: Ενώ το χτεσινό άσχημο highsiding προήλθε απο κλείσιμο του γκαζιού που «ενεργοποίησε» το φουλ φρένο κινητήρα με εντελώς καινούργιο λάστιχο (παραδέχτηκε την ευθύνη του), η σημερινή πτώση ήταν ένα απλό γλύστρημα χωρις συνέπειες, επίσης απο δικό του λάθος, επειδή μπήκε στη στροφή με περισσότερα χιλιόμετρα και απο άλλη γραμμή (αργώντας τα φρένα, αλλά παρ’ όλα αυτά επιχειρώντας να στρίψει).

Στο μεταξύ, είχε πεσει ο Ρόσσι με αποτέλεσμα να μείνει ένατος, και ο Κουαρταραρό κατάφερε να κατεβάσει κι άλλο τον χρόνο του κατακτώντας την τέταρτη φετινή pole position του και μάλιστα με ρεκόρ, πιέζοντας όμως τόσο, ώστε τελικά έπεσε κι αυτός από γλύστρημα σε είσοδο, επίσης χωρίς πρόβλημα στον ίδιο ή στη μοτοσυκλέτα. Και στους τελευταίους γύρους, ο Βινιάλες εκτόπισε τον Μαρκέθ απο την δεύτερη θέση, πιστοποιώντας την συνεχή βελτιωτική άνοδο των Yamaha (που αν έχετε προσέξει, παίρνουν πλέον με μεγάλη συχνότητα τις θέσεις που είχαν πέρυσι τα Ducati σε δοκιμές, εκκίνηση και βάθρα. Τι σοκ όμως για Ρόσσι, Βινιάλες αλλά και Μορμπιντέλλι, το ότι μόλις δείχνει σαφή βελτίωση η Μ1, κάτι για το οποίο γκρίνιαζαν και πάλευαν επί τρία χρόνια, εμφανίζεται «από το πουθενά» ο rookie Κουαρταραρό να τους πάρει τη μπουκιά -την διάκριση-  από το στόμα!).

Τα Ducati βρέθηκαν στην δεύτερη σειρά, με τον Πετρούτσι να «σώζει» τον εαυτό του απο την κριτική που δέχεται τελευταία, περνώντας στο Q2 και κάνοντας πέμπτο χρόνο, με τον Μίλλερ να ακολουθεί έκτος, ενώ ο Ντοβιτσιόζο βρέθηκε αμέσως πισω τους στην τρίτη σειρά (κάτι που δεν θα τον επηρεάσει αν ξεκινησει όπως στον προηγούμενο αγωνα, αρκεί να μην μπλέξει πουθενά!).

Αυτό ακριβώς «το μπλέξιμο της πρώτης στροφής» απέφυγε ο Μαρκέθ, που παρά την πτώση του παρέμεινε τρίτος και εκκινεί απο την πρώτη σειρά. Αλλά δεν είναι καθόλου βέβαιο το τι θα κάνει αύριο: Αν θα υπερασπίσει το όνομα του ταχύτερου αναβάτη (που δίκαια κατέχει) απο τον εντυπωσιακό διεκδικητή Κουαρταραρό, ή αν θα εφαρμόσει «στρατηγική τιτλου» μένοντας μπροστά απο τον Ντοβιτσιόζο, κάτι φυσικά που σε καμμία περίπτωση δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένο όπως στην Αραγκον.

Τι βέπουμε εμείς; Οτι τα Honda έχουν πρόβλημα ευστάθειας στις εισόδους, στις στροφές 5 και 6, ίσως και στην 1, λόγω κάποιων ελαφρών παραμορφώσεων της ασφάλτου που τα αποσταθεροποιεί και χάνουν τον εμπρός τροχό, επειδή πιέζουν και γέρνουν παραπάνω για να μην χάσουν το apex. Οτι τα Yamaha δείχνουν τόσο σταθερά σχεδόν όσο τα Ducati, αλλά πιο ευέλικτα και πιο γρηγορα μέσα στη στροφή, ενώ η διαφορά τους στην τελική έχει μειωθεί  (μολονότι υπάρχει πάντα). Οτι η πίστα είναι κατάλληλη για την δύναμη και τον τρόπο οδήγησης των Ducati. Οτι (θα) είναι απρόβλεπτη η συμπεριφορά του Ρινς, που στον αγώνα πάντα κρατάει γρήγορο και επιθετικό ρυθμό, ανεξάρτητα απο το τι έκανε στις δοκιμές. Και τέλος, ότι το πίσω λάστιχο που για τους περισσότερους αναμένεται να είναι το soft (μαλακό, με σκληρό μπροστά), πιθανόν να μην αντέξει μέχρι το τέλος για όλους, σε πίστα με θερμοκρασία ασφάλτου άνω των 40 βαθμών, αν δεν βρέξει βέβαια. Τώρα, μπορεί να δούμε και medium, αλλά στο FP4 όπου έκαναν πολλούς γύρους σε ρυθμό αγώνα, όλοι σχεδόν φόρεσαν πίσω soft. Περισσότερα θα φανούν αύριο στο warm up, πάντα σε σχέση με τον καιρό.

280558_w620_h500.jpg

Για την «συμπεριφορά» των αναβατών, έχουμε τέσσερις από τις πρώτες σειρές «σίγουρους», δηλαδή που δεν μας μένει αμφιβολία για την «στρατηγική» τους: Ο Κουαρταραρό θα πάει όσο πιο γρήγορα μπορεί από την πρώτη μέχρι την τελευταία στιγμή. Ο Βινιάλες θα προσπαθήσει να κάνει το ίδιο, αν καταφέρει να ξεπεράσει το «κρέμασμα» απόδοσης των πρώτων γύρων που τον κατατρέχει (επαναλαμβάνουμε, ότι έχει ανέβει ΠΟΛΥ σαν αναβάτης, και αν ξεπεράσει κάποιες ιδιομορφίες στην οδηγική του ψυχολογία και αν η Μ1 κρατήσει το mοmentum ανόδου που παρουσιάζει, το 2020 θα είναι ο κύριος διεκδικητής του τίτλου μαζί με έναν ή δύο ακόμα οδηγούς).

Τρίτος αναβάτης που θα παει στο 100% απο την αρχή, είναι ο Μίλλερ. Δεν έχει «στρατηγική» ο Αυστραλός: Ή μπορεί και "το στίβει", ή δεν μπορεί και προσπαθεί κάπως πιο «προσεκτικά» για να μην πέσει και δώσει τροφή σε σχόλια, μένοντας σταδιακά  πίσω.

Ο τέταρτος αναβάτης για τον οποίο είμαστε σίγουροι ως προς το τι θα κάνει μετά την εκκίνηση, είναι ο Ντοβιτσιόζο: Αν μπορέσει από την τρίτη σειρά να φτάσει τον Μαρκέθ και να βρεθεί πίσω του (ή εμπρός του, ανάλογα με το τι θα συμβεί στην εκκίνηση και στις πρώτες στροφές), τότε θα κάνει ΤΟ ΠΑΝ για να τερματίσει μπροστά του και να μην του δώσει την ικανοποίηση της κατάκτησης του τίτλου τέσσερις αγώνες πριν το τέλος.

Γιατί γράψαμε τις λέξεις «ΤΟ ΠΑΝ» με κεφαλαία; Για να μην περιμένει κανείς «ευγενικές» συμπεριφορές αύριο, αλλά σκληρή οδήγηση "φαίρινγκ με φαίρινγκ", ελπίζουμε μέσα στα πλαίσια των κανονισμών στο όνομα της ασφάλειας.

Το να παίρνεις το Πρωτάθλημα στο εξόχως ανταγωνιστικό MotoGP (που υποτιθεται ότι παίζεται στα εκατοστά του δευτερολέπτου) τέσσερις αγώνες πριν τελειώσει η σαιζόν (!) με περισσότερους απο 100 βαθμούς διαφοράς (!!), είναι κάτι που δεν δείχνει απλώς την ανωτερότητα του υποψήφιου πρωταθλητή, αλλά κυρίως φανερώνει την ανεπάρκεια των άλλων, που δικαίως θα καταγραφούν στα βιβλία της Ιστορίας για την σαιζόν 2019 σαν «κατώτερης κατηγορίας οδηγοί» (παρ΄ότι ξέρουμε ότι ΔΕΝ είναι έτσι, αλλά έτσι θα φαίνεται σε 10 ή σε 20 χρόνια). Το να μην πάρει ο Μαρκέθ τον τίτλο απο τώρα, αλλά να «τον καθυστερήσουν» όσο μπορούν, μέχρι την Βαλένθια ει δυνατόν, δεν είναι κάτι «προσωπικό» με τον Ισπανό οδηγό, αλλά αποτελεί ΘΕΜΑ ΓΟΗΤΡΟΥ και για τους αναβάτες αλλά και για τα άλλα εργοστάσια. Αν λοιπόν έχουμε να πούμε κάτι για τον Μαρκέθ σε σχέση με την Ταϋλάνδη, είναι ότι αύριο όντως θα είναι ΜΟΝΟΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΟΛΩΝ, στην μάχη όχι για την νίκη αλλά για την πρόωρη κατάκτηση του τίτλου!

*Μην ξεχνάτε: Εκκίνηση στις 10:00 ώρα Ελλάδος

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ  Q2- POLE POSITION

1       20     Fabio QUARTARARO  FRA  PetronasYamahaSRT  Yamaha  326.2 1'29.719  

2       12     Maverick VIÑALES  SPA  Monster Energy Yamaha MotoGP Yamaha   325.3 1'29.825   0.106 / 0.106

3       93     Marc MARQUEZ SPA  Repsol Honda Team Honda 327.2  1'29.931  0.212 / 0.106

4       21     Franco MORBIDELLI ITA   Petronas Yamaha SRT Yamaha 321.4  1'30.431   0.712 / 0.500

5       9       Danilo PETRUCCI ITA   Ducati Team    Ducati 330.2  1'30.522  0.803 / 0.091

6       43     Jack MILLER AUS  Pramac RacingDucati  331.2  1'30.597  0.878 / 0.075

7       4       Andrea DOVIZIOSO ITA   Ducati Team  Ducati  327.2  1'30.692  0.973 / 0.095

8       36     Joan MIR SPA  Team SUZUKI ECSTAR  Suzuki  326.2  1'30.735  1.016 / 0.043

9       46     Valentino ROSSI ITA   Monster Energy Yamaha MotoGP  Yamaha 321.4  1'30.741   1.022 / 0.006

10     42     Alex RINS SPA  Team SUZUKI ECSTAR Suzuki 326.2  1'30.778   1.059 / 0.037

11     44     Pol ESPARGARO SPA  Red Bull KTM Factory Racing  KTM 325.3  1'31.065   1.346 / 0.287

12     41     Aleix ESPARGARO SPA  Aprilia Racing Team Gresini  Aprilia 325.3 1'31.258   1.539 / 0.193

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ Q1- AΠΟ 5η ΣΕΙΡA- 12η θέση ΚΑΙ ΠΙΣΩ (ΠΛΗΝ ΤΩΝ ΔΥΟ ΠΡΩΤΩΝ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΑΝ ΣΤΟ Q2)

1       9       Danilo PETRUCCI ITA   Ducati Team  Ducati 327.2  1'30.685  

2       44     Pol ESPARGARO SPA  Red Bull KTM Factory Racing  KTM 325.3  1'30.956   0.271 / 0.271

3       35     Cal CRUTCHLOW GBR LCR Honda CASTROL  Honda  329.2  1'30.969   0.284 / 0.013

4       30     Takaaki NAKAGAMI  JPN  LCR Honda IDEMITSU  Honda  323.3 1'31.388   0.703 / 0.419

5       63     Francesco BAGNAIA ITA   Pramac Racing   Ducati  324.3   1'31.416   0.731 / 0.028

6       29     Andrea IANNONE ITA   Aprilia Racing Team Gresini  Aprilia  323.3  1'31.428   0.743 / 0.012

7       88     Miguel OLIVEIRA POR Red Bull KTM Tech 3   KTM 320.4  1'31.499   0.814 / 0.071

8       53     Tito RABAT SPA  Reale Avintia Racing  Ducati 328.2 1'31.554   0.869 / 0.055

9       99     Jorge LORENZO  SPA  Repsol Honda Team  Honda 327.2 1'31.605   0.920 / 0.051

10     17     Karel ABRAHAM  CZE  Reale Avintia Racing Ducati 328.2  1'31.773   1.088 / 0.168

11     82     Mika KALLIO  FIN   Red Bull KTM Factory Racing  KTM 321.4  1'31.849   1.164 / 0.076

12     55     Hafizh SYAHRIN  MAL Red Bull KTM Tech 3  KTM 319.5 1'31.979   1.294 / 0.130

BACK TO TOP

The Best bookmaker bet365

EDITORIAL : ΟΙ ΕΠΟΧΕΣ, Η ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΤΑ, ΤΟ MOTOSPORT

Οι εποχές είναι σαν τους ανθρώπους: Συνεχώς αλλάζουν κι όλο ίδιες μένουν. Πότε το καλοκαίρι θα είναι πιο ζεστό και ο χειμώνας πιο βαρύς, και πότε το αντίθετο. Όμοια και οι άνθρωποι. Που ανάλογα με τα προβλήματα και την πορεία της ζωής τους, πότε είναι πιο χαρούμενοι, πότε πιο λυπημένοι και –αρκετά συχνά– ολωσδιόλου απελπισμένοι. Και παρ’ ότι όλα αυτά είναι εύκολα συμπεράσματα και λαϊκή (αμπελο)φιλοσοφία, η αλήθεια που κρύβουν μέσα τους είναι αυταπόδεικτη και αναντίρρητη. Οπότε, ψάχνουμε σταθερές για να δούμε «το πώς» της συνέχειας, αναζητούμε στηρίγματα για να δικαιολογήσουμε «το γιατί» της προσπάθειας, και καταφεύγουμε σε αγάπες αιώνιες για να αντιληφθούμε ότι η πηγή της δύναμής μας δεν στερεύει ποτέ. Κι ας είναι πολύ ζεστό το καλοκαίρι και βαρύς ο χειμώνας, ή το αντίθετο.