Best bookmaker bet365 Bonus

Menu

MOTOGP, ΜΑΛΑΙΣΙΑ, Q2: ΔΙΠΛΟΣ ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΦΑΜΠΙΟ, Α-ΠΑ-ΡΑ-ΔΕ-ΚΤΟΣ ΜΑΡΚΕΘ Featured

Ετσι είναι. Ο κάθε ένας φτιάχνει μόνος του την μοίρα του. Και επίσης μόνος του, ενώ βρίσκεται στον ουρανό της δόξας, προσγειώνεται άτσαλα και επικίνδυνα με τα μούτρα στο χώμα, παρασυρμένος απο την (συνήθως καλά κρυμένη) παθολογική εμμονή του να κερδίζει, ακόμα και στις σπανιες περιπτώσεις που οι πιθανότητες ειναι εναντίον του.

Η πτώση του Μαρκ Μαρκέθ δικαιολογημένα είναι το πρώτο θέμα συζήτησης των δραματικών τελευταίων λεπτών του Q2 στην Σεπάνγκ, αλλά δεν θα έπρεπε, γιατί θα λέγαμε ότι (αυτο)«τιμωρήθηκε» για την εντός κανονισμών αλλά εκτός αθλητικού ιδεώδους και συναδελφικής πρακτικής συμπεριφορά του. Και γιατί, όλη η συζήτηση έπρεπε να στρέφεται γύρω απο τον «διπλό» θριαμβευτή της ημέρας των δοκιμών, ή καλύτερα «τριπλό», τον Φαμπιό Κουαρταραρό. Που πρώτον, απο την Παρασκευή διέλυσε το ρεκόρ της πίστας, δεύτερον πήρε την pole position, και τρίτον ΝΙΚΗΣΕ κατά κράτος τον Μαρκέθ στην, ας πουμε «ψυχολογική κόντρα» των δοκιμών, αναγκάζοντάς τον να πέσει με βάρβαρο, θεαματικό, επικίνδυνο και ως εκ τούτου «δραματικό» τρόπο και, αν είναι καλά, να εκκινήσει απο την τέταρτη σειρά αύριο, πίσω ακόμα και από την Honda’18 του (εξαιρετικού) Ζαρκό!

Ο Kουαρταραρό, και ο Μορμπιντέλλι (που πετούσαν μέσα στην έδρα της Petronas), ο Βινιάλες αλλά και ο Ρόσσι, έδειξαν ότι τα Yamaha έχουν την υπεροχή στην Σεπανγκ του 2019. Τα Ducati έχοντας χάσει το πλεονέκτημά της ΜΕΓΑΛΗΣ διαφοράς σε ιπποδύναμη και τελική, δεν έγραφαν χρόνους κορυφής. Τα Honda συγκριτικά πηγαιναν καλύτερα το διήμερο, και σταδιακά ο Καρλατσλοου (αν και μέσω Q1) βρέθηκε στην δεύτερη σειρά, ενώ ο Ζαρκό εντυπωσίασε στον δεύτερο αγώνα του με την RC 213περνώντας κατ΄ευθείαν στο Q2 και φέρνοντας ένατο χρόνο, μπροστά απο τον Ντοβιτσιόζο (ο Λορένθο, σταθερά στις πίσω θεσεις, έχοντας και μια πτώση στο FP4. Ενας αγώνας μενει ακόμα, η Βαλένθια, μέχρι να ξεκαθαρίσει το μέλλον του, που θα αποτελέσει έκπληξη πρώτου μεγέθους αν συνεχίσει να είναι δεμένο με την Honda για το 2020).

Σχόλια για τον Κουαρταραρό δεν μπορούν να γίνουν άλλα απο υπερθετικά: Υπήρξε τέλειος, και σίγουρα ο ταχύτερος όλων, με νέο ρεκόρ απο την Παρασκευή και pole position στον τελευταίο γύρο του Q2, παρ’ ότι ο Μαρκέθ τον είχε «καθυστερήσει» πολύ ολόκληρο το session. Και ο χρόνος της pole έχει σημασία, γιατί ένα λεπτό πριν την λήξη της περιόδου προηγείτο ο Βινιάλες, αλλά παρ’ όλα αυτά ο νεαρός Γάλλος κατάφερε να «του πάρει» ακόμα ένα δέκατο, ενώ και οι δύο γύριζαν ΚΑΤΩ από το (νέο) ρεκόρ της πίστας!

Οσο για τον Μαρκέθ (που βεβαίως ΟΛΟΙ εύχονται να μην έχει τραυματιστεί, μια ευχή από ΟΛΟΥΣ για ΟΛΟΥΣ), τα σχόλια είναι αντιστρόφως ανάλογα, δηλαδή εξόχως αρνητικά. ΟΚ, δεν βρέθηκε στο καλύτερό του διήμερο, και πρόσεχε αρκετά, ενώ φυσικά οι χρόνοι του ήταν παντα πρώτης σειράς, αλλά... Αλλά μακριά και πιο «δύσκολα» απο αυτούς του Κουαρταραρό, τον οποίο βλέπει σαν τον βασικό του αντίπαλο για το μέλλον (δεν θα πρέπει να ξεχνάει τον Βινιλαλες βέβαια, αλλά τον Κουαρταραρό «φοβάται» περισσότερο, επειδή ένας «θεόσταλτα γρήγορος» μπορεί να αναγνωρίσει έναν άλλον «θεόσταλτο» όμοιό του, που είναι εξη χρόνια νεώτερος. Και αυτό σημαίνει ότι πρόκειται για το υπα’ αριθμον 1 εμπόδιο στην προσπαθεια του Μαρκεθ για τα ρεκόρ των τίτλων και των νικων (που σίγουρα ειναι στο πρόγραμμά του και στο πρόγραμμα της Honda φυσικά).

Ενας τέτοιος αθλητής, 8 φορές πρωταθλητής και θριαμβευτής της φετινής χρονιάς (που μονοπωλεί τα πάντα), φυσκά δεν χαρακτηρίζεται απο μια άτυχη κίνηση, ένα οδηγικό λάθος ή μια μέτρια (για τα στάνταρντ του) εμφάνιση. Ο Μαρκέθ όμως επέλεξε στις δοκιμές μια τακτική που δεν αρμόζει στο μέγεθός του, ούτε στο προφιλ του: Μπάινοντας στο Q2, ακολούθησε τον Κουαρταραρό, για να τον «τραβήξει» και να βελτιώσει τον χρόνο του. Δηλαδή, δίπλωσε την υπερηφανειά του και την έβαλε στην πίσω τσέπη της φόρμας του, προκειμένου να κερδίσει κάποια δέκατα βοηθούμενος απο τον rookie. Και επειδή αυτό το έχει κάνει αρκετές φορές φέτος, σίγουρα ενοχλεί και «κλέβει» από την φήμη του. Όμως, ο Κουαρταραρό ΔΕΝ πιανόταν, και δεν μπόρεσε να τον ακολουθήσει (σε χρόνο), μέχρι που μπήκαν όλοι να βάλουν φρέσκα λάστιχα για την τελική προσπάθεια των 5 λεπτών. Βγαίνοντας απο τα πιτς, ο Κουαρταραρό είχε την ατυχία να ξεκινήσει πάλι μπροστά του (δεν υπήρχε χρόνος για να περιμένει αφού σε μερικά λεπτα θα έπεφτε η σημαία), και δεν πιστεύαμε στα μάτια μας όταν ο Μαρκέθ κόλλησε πίσω του και άρχισαν και οι δύο να βραδυπορούν! Εκαναν έτσι ενα ολόκληρο γύρο, αργά αργά, ώσπου ο Κουαρταραρό αποφάσισε να φύγει, και φυσικά ο Μαρκεθ τον ακολούθησε, αλλά τα λάστιχα είχαν κρυώσει και αμεσως είχε ένα ασχημο highsiding με μια ακόμα πιο άσχημη πτώση, απο την οποία δεν τον έσωσαν ούτε οι γατίσιες αντιδράσεις του: Εκτοξεύτηκε και άρχισε να περπατάει στόν αέρα, αλλά τα χιλιόμετρα ήταν περίπου 80 και όταν χτύπησε κάτω με τα χέρια και το πρόσωπο, όλοι υπέθεσαν ότι κάποια σοβαρή ζημιά θα είχε πάθει. Περπάτησε μέχρι ένα σκούτερ και πήγε σοκαρισμενος για εξετάσεις (αναμενονται τα αποτελέσματα) αλλά τη ζημιά που ήθελε να κανει στο ηθικό του Κουαρταραρό την έπαθε ο ίδιος, ενώ θα πρέπει όταν με το καλό τελειώσει η χρονιά, να κάτσει και να διαβάσει με προσοχή το κεφάλαιο του βιβλίου των αγώνων με τίτλο «Τι ΔΕΝ πρέπει να κάνει ένας παγκόσμιος πρωταθλητής για να μην καταστρέψει τη φήμη του».

Αυτά, και αύριο ραντεβού για την ανάλυση και την περιγραφή του αγωνα, που παρά την διαφαινόμενη υπεροχή των αναβατών της Yamaha, πιστεύουμε ότι θα έχει έντονο ενδιαφέρον για όλες τις θέσεις.

AΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ Q2 (POLE POSITION)

1       20    Fabio QUARTARARO        FRA  Petronas Yamaha SRT     Yamaha          325.3        1'58.303  

2       12     Maverick VIÑALES   SPA  Monster Energy Yamaha MotoGP          Yamaha   325.3        1'58.406   0.103 / 0.103

3       21     Franco MORBIDELLI         ITA   Petronas Yamaha SRT     Yamaha          324.3        1'58.432   0.129 / 0.026

4       43     Jack MILLER     AUS  Pramac Racing          Ducati      330.2          1'58.725   0.422 / 0.293

5       35     Cal CRUTCHLOW      GBR LCR Honda CASTROL        Honda      326.2          1'58.951   0.648 / 0.226

6       46     Valentino ROSSI       ITA   Monster Energy Yamaha MotoGP          Yamaha   327.2        1'59.000   0.697 / 0.049

7       42     Alex RINS SPA  Team SUZUKI ECSTAR      Suzuki       325.3          1'59.090   0.787 / 0.090

8       9       Danilo PETRUCCI     ITA   Ducati Team    Ducati      330.2          1'59.097   0.794 / 0.007

9       5       Johann ZARCO          FRA  LCR Honda IDEMITSU      Honda      327.2          1'59.139   0.836 / 0.042

10     4       Andrea DOVIZIOSO ITA   Ducati Team    Ducati      332.3          1'59.173   0.870 / 0.034

11     93     Marc MARQUEZ       SPA  Repsol Honda Team         Honda      327.2          1'59.178   0.875 / 0.005

12     63     Francesco BAGNAIA         ITA   Pramac Racing          Ducati      327.2          1'59.640   1.337 / 0.462

BACK TO TOP

The Best bookmaker bet365

EDITORIAL : ΟΙ ΕΠΟΧΕΣ, Η ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΤΑ, ΤΟ MOTOSPORT

Οι εποχές είναι σαν τους ανθρώπους: Συνεχώς αλλάζουν κι όλο ίδιες μένουν. Πότε το καλοκαίρι θα είναι πιο ζεστό και ο χειμώνας πιο βαρύς, και πότε το αντίθετο. Όμοια και οι άνθρωποι. Που ανάλογα με τα προβλήματα και την πορεία της ζωής τους, πότε είναι πιο χαρούμενοι, πότε πιο λυπημένοι και –αρκετά συχνά– ολωσδιόλου απελπισμένοι. Και παρ’ ότι όλα αυτά είναι εύκολα συμπεράσματα και λαϊκή (αμπελο)φιλοσοφία, η αλήθεια που κρύβουν μέσα τους είναι αυταπόδεικτη και αναντίρρητη. Οπότε, ψάχνουμε σταθερές για να δούμε «το πώς» της συνέχειας, αναζητούμε στηρίγματα για να δικαιολογήσουμε «το γιατί» της προσπάθειας, και καταφεύγουμε σε αγάπες αιώνιες για να αντιληφθούμε ότι η πηγή της δύναμής μας δεν στερεύει ποτέ. Κι ας είναι πολύ ζεστό το καλοκαίρι και βαρύς ο χειμώνας, ή το αντίθετο.