Best bookmaker bet365 Bonus

Menu

1. ΕΙΝΑΙ Η BMW 1250 RT Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ; 2. ΕΙΝΑΙ Η BMW HELLAS Η ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΕΙΔΙΚΟ ΤΥΠΟ; Featured

1. EINAI H ΒΜW 1250 RΤ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ;

Ρητορική η ερώτηση; Οχι απαραίτητα, γιατί οι παράμετροι που μπορούν να ορίσουν «την καλύτερη» ποικίλλουν ανάλογα με την κατηγορία και τον κυβισμό.

Αρα, υπάρχουν πολλές κορυφαίες («καλύτερες») μοτοσυκλέτες, μία για κάθε κατηγορία. Αν όμως θέλαμε να βρούμε αυτήν που στην δική της κατηγορία είναι πραγματικά απλησίαστη, συνδυάζοντας κατασκευαστικά χαρίσματα και οδηγική ολοκλήρωση (που γίνονται αντιληπτά ΜΟΝΟ απο έμπειρους αναβάτες και μοτοσυκλετιστές ουσίας), τότε θα καταλήγαμε με ασφάλεια στην BMW 1250 RT.

Γιατί ΟΛΕΣ οι κορυφαίες στην κατηγορία τους μοτοσυκλέτες, έχουν κάποιες μικρές λεπτομέρειες που επιδέχονται βελτίωσης, ή κάποια σημεία που υστερούν, έστω και "λίγο". Αλλά η 1250 RT δεν έχει κανένα! Αγγίζει τη (γνωστή) τελειότητα παντού, και δημιουργεί τον απόλυτο συνδυασμό απόδοσης, ποιότητας, εξοπλισμού, χρήσης, επιδόσεων, οδικής συμπεριφοράς, κρατήματος, ασφάλειας, πρεστίζ, ολοκληρωμένης σχεδίασης και διαχρονικής αξίας. Μια μοτοσυκλέτα χωρίς απολύτως κανένα μειονέκτημα, καμμία ατέλεια, κανένα σημείο που να επιδέχεται βελτίωσης.

Πόσες από τις «καλύτερες στην Κατηγορία τους» μοτοσυκλέτες μπορούν να το ισχυριστούν αυτό; Αρκετές, αλλά ΚΑΜΜΙΑ στον βαθμό που το πετυχαίνει (το «κατακτά») η BMW 1250 RT.

Και γι’ αυτό το λόγο, μπορεί να χαρακτηριστεί σαν "η καλύτερη μοτοσυκλέτα στον κόσμο".

2. ΕΙΝΑΙ Η ΒΜW HELLAS H ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΕΙΔΙΚΟ ΤΥΠΟ;

Πριν απο πολλά χρόνια, το MOTOSPORT που ήταν το πρώτο και ΜΟΝΑΔΙΚΟ Ελληνικό περιοδικό μοτοσυκλέτας, είχε ταξιδέψει στην Ιταλία για επίσκεψη στο εργοστάσιο της Fantic. Οι ιδρυτές και ιδιοκτήτες της φίρμας, μεσολάβησαν για την εμπορική συμφωνία του MOTOSPORT με ένα απο τα μεγαλύτερα περιοδικά της Ευρώπης (και του κόσμου), για τα αποκλειστικά εκδοτικά δικαιώματα στη χώρα μας.

Στο Μιλάνο, που έγινε η συνάντηση για την υπογραφή των συμβολαίων, ο νεαρός και ανυποψίαστος Δ.Π. (δηλαδή ο μέχρι και σήμερα υπογράφων), ρώτησε έναν εκ των Ιταλών διευθυντών «ποιά είναι κατά την άποψή του η κορυφαία μάρκα μοτοσυκλετών».

Η απάντηση ήταν πραγματικά σοκαριστική, γιατί ο διευθυντής έκδοσης του κολοσσιαίου εκείνου εντύπου μοτοσυκλέτας, είπε: «Περίμενε να φωνάξω τον διευθυντή του λογιστηρίου να μου πει ποιός βάζει την περισσότερη διαφήμιση, και θα σου απαντήσω»!

Το MOTOSPORT δεν ακολούθησε ποτέ αυτό το δόγμα, όπως γνωρίζουν οι παλιότεροι και (ελπίζω) διακρίνουν οι νεώτεροι, και απόδειξη γι’ αυτό είναι ότι πάντα είχε μειωμένη διαφήμιση έναντι του ανταγωνισμού του. Γιατί ναι, το να αγαπάς ΜΟΝΟ τις μοτοσυκλέτες, έχει κι αυτό το κόστος του, που κάποιες φορές χαίρεσαι να το πληρώνεις αν ο βασικός σου στόχος είναι το να διατηρήσεις την συνέπεια και την σοβαρότητά σου.

Σήμερα, τίποτε δεν έχει αλλάξει, και εμείς ΔΕΝ θα βρούμε καλύτερο ή χειρότερο ένα προϊόν ανάλογα με την διαφήμιση που δεχόμαστε (ή συνηθέστερα ΔΕΝ δεχόμαστε) απο τον αντιπρόσωπό του.

Ετσι, και ως προς την οργάνωση των εταιριών απέναντι στον Τύπο μοτοσυκλέτας, και χωρίς να αγνοούμε την διαφορά των οικονομικών-εταιρικών μεγεθών (που επιτρέπουν σε κάποιους να κάνουν πράγματα που άλλοι θέλουν αλλά δεν μπορούν), μπορούμε να πούμε ότι η BMW Hellas αρίστευσε φέτος, καθώς με...Γερμανική ακρίβεια και προγραμματισμό, διέθεσε ΟΛΕΣ τις μοτοσυκλέτες της γκάμας σε όλα τα Μέσα (έντυπα και ηλεκτρονικά).

Ας μην παρεξηγηθώ, δεν κάνουμε «importer’s test» εδώ, ούτε μπορούμε να παραβλέψουμε τις ειλικρινείς προσπάθειες για test ride πλήρους γκάμας που έκαναν εταιρείες σαν την Triumph, το γκρουπ ΚΤΜ, ή τo Piaggio Group (σε αντιδιαστολή με άλλες εταιρείες που έδειξαν απόλυτη αδιαφορία, και εφάρμοσαν πολιτική εξαιρέσεων, ή –το χειρότερο και προς αποφυγήν- έκαναν «διακρίσεις» σε φιλικό και μη Τύπο).

Η BMW Hellas, αντίθετα, είχε το μέγεθος, την οργάνωση αλλά και την σωστή αντίληψη ίσων αποστάσεων, και όλα τα Μέσα είχαν την δυνατότητα να οδηγήσουν όλες τις μοτοσυκλέτες της, χωρίς να αποκλειστούν, χωρίς να παρακαλέσουν, χωρίς καν να (τις) ζητήσουν. Ετσι θα έπρεπε να γίνονται τα πράγματα, αν ο στόχος είναι η σφαιρική (και όχι η επιλεκτική) ενημέρωση του κοινού.

Αποδίδοντας τα εύσημα στην Γερμανική εταιρεία, ευχόμαστε στη χώρα μας και για τον χώρο μας κάποια στιγμή να επικρατήσει η αντικειμενικότητα και στην μοτοσυκλέτα (αν και εκτός απο τους ψεκασμούς, τα λάστιχα, τα φρένα και τα ηλεκτρονικά, ουσιαστικά δεν έχουν αλλάξει πολλά ως προς τις ανθρώπινες συμπεριφορές τα τελευταία...41 χρόνια, απο το 1978 της ίδρυσης του ΜOTOSPORT και της αξέχαστης ατάκας του Ιταλού εκδότη!). Δ.Π.

BACK TO TOP

The Best bookmaker bet365

EDITORIAL : ΟΙ ΕΠΟΧΕΣ, Η ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΤΑ, ΤΟ MOTOSPORT

Οι εποχές είναι σαν τους ανθρώπους: Συνεχώς αλλάζουν κι όλο ίδιες μένουν. Πότε το καλοκαίρι θα είναι πιο ζεστό και ο χειμώνας πιο βαρύς, και πότε το αντίθετο. Όμοια και οι άνθρωποι. Που ανάλογα με τα προβλήματα και την πορεία της ζωής τους, πότε είναι πιο χαρούμενοι, πότε πιο λυπημένοι και –αρκετά συχνά– ολωσδιόλου απελπισμένοι. Και παρ’ ότι όλα αυτά είναι εύκολα συμπεράσματα και λαϊκή (αμπελο)φιλοσοφία, η αλήθεια που κρύβουν μέσα τους είναι αυταπόδεικτη και αναντίρρητη. Οπότε, ψάχνουμε σταθερές για να δούμε «το πώς» της συνέχειας, αναζητούμε στηρίγματα για να δικαιολογήσουμε «το γιατί» της προσπάθειας, και καταφεύγουμε σε αγάπες αιώνιες για να αντιληφθούμε ότι η πηγή της δύναμής μας δεν στερεύει ποτέ. Κι ας είναι πολύ ζεστό το καλοκαίρι και βαρύς ο χειμώνας, ή το αντίθετο.